Προξενείο Δημοκρατίας Φιλιππινών Λάρνακας: Ένας χρόνος λειτουργίας!

Προξενείο Δημοκρατίας Φιλιππινών Λάρνακας: Ένας χρόνος λειτουργίας!

Τον πρώτο του χρόνο ύπαρξης, μετά τα εγκαίνια στις 26 Οκτωβρίου 2021, γιορτάζει σήμερα το Γραφείο του Προξενείου των Φιλιππινών στη Λάρνακα με επικεφαλής την Επίτιμο Πρόξενο Charmagne Garcia-Laconico.

Πέραν από τις αρμοδιότητες του γραφείου για βοήθεια των πολιτών και τις προξενικές υπηρεσίες, ο ρόλος του Προξενείου είναι να ενισχύσει την εκπροσώπηση των Φιλιππίνων στην Κύπρο καθώς και τους διμερείς δεσμούς – οικονομικούς, πολιτιστικούς μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, το Προξενείο των Φιλιππινών στη Λάρνακα, εγκαινιάστηκε φιλοξενώντας έκθεση συλλογής έργων «Best if the Philippines» από διάσημους σχεδιαστές μόδας και καλλιτέχνες των Φιλιππίνων που επικοινωνούν την παράδοση της πατρίδας τους μέσα από τα έργα τους και είναι διακεκριμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το Προξενείο της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στη Λάρνακα κατόρθωσε σημαντικά επιτεύγματα όπως τον εορτασμό της εκδήλωσης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων το 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό, όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ήταν επίτιμος προσκεκλημένος και απηύθυνε ομιλία προς την κοινότητα των Φιλιππίνων.

Παράλληλα η Πρόξενος πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με Κυβερνητικούς αξιωματούχους και τοπικούς άρχοντες με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την παροχή αμοιβαίας υποστήριξης και βέλτιστης συνεργασίας.

Ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Γυναικών Διπλωματών & Συζύγων, η Charmagne Garcia- Laconico, συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που υποστηρίζουν διαφορετικούς σκοπούς και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη γυναικεία ενδυνάμωση, την τέχνη, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Πριν από το τέλος του έτους, το Προξενείο των Φιλιππινών εργάζεται για την πραγματοποίηση δύο εκδηλώσεων. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Tears of Silence», με την πολυβραβευμένη ηθοποιό Πάολα Χατζηλάμπρη και τα έσοδα θα διατεθούν προς όφελος περιθωριοποιημένων, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών.
Τέλος, το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή για την κοινότητα των Φιλιππίνων με πλούσιο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικων καλάντων και έκθεση κατασκευής φαναριών με σκοπό να ξαναζήσει η κοινότητα τις παραδοσιακές φιλιππινέζικες χριστουγεννιάτικες γιορτές προηγούμενων ετών.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει σίγουρα ενισχύσει την εκπροσώπησή της στην Κυπριακή Δημοκρατία φέτος και θα συνεχίσει να ενισχύει τους διμερείς δεσμούς σε όλους τους τομείς στο μέλλον.

Επικοινωνία
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 21 ’β , Λάρνακα 6017
Email:
Phone: +357 24722520
Facebook: https://www.facebook.com/philippineconsulatecy