Εγκαινιάστηκε το Προξενείο της δημοκρατίας των Φιλιππινών στη Λάρνακα

Εγκαινιάστηκε το Προξενείο της δημοκρατίας των Φιλιππινών στη Λάρνακα

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου προξενείου της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στη Λάρνακα.

Τα εγκαίνια τέλεσαν, από κοινού, ο Πρέσβης των Φιλιππίνων με έδρα την Αθήνα, Giovanni E.Palec, o δήμαρχος της Λάρνακας Ανδρέας Βύρας , ο Πολιτικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ανδρέας Ιγνατίου και η επίτιμη πρόξενος της Δημοκρατίας των Φιλιππινών Charmagne Garcia- Laconico.

Η πρόξενος της δημοκρατίας των Φιλιππίνων Charmagne Garcia- Laconico, υποδέχθηκε στα γραφεία του προξενείου στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, επίσημους προσκεκλημένους από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου, συνεργάτες και φίλους.

Στο χαιρετισμό της η πρόξενος της δημοκρατίας των Φιλιππίνων Charmagne Garcia- Laconico, υπογράμμισε ότι το προξενείο είναι το «σπίτι» των Φιλιππινέζων που ζουν στην Κύπρο, μακριά από την πατρίδα τους. Οι ομογενείς, σε αυτό το «σπίτι» θα συναντούν τα πιο ειλικρινή χαμόγελα και θα παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια αναφορικά με προξενικές υπηρεσίες.

«Το όραμά μου είναι όπως ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών και να προωθήσουμε την κουλτούρα μας στην κυπριακή κοινωνία».

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, η πρόξενος, τίμησε τον πρώην  Διευθυντή  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα για την πολύτιμη συμβολή του στην εξιχνίαση του εγκλήματος με θύματα γυναίκες από τις Φιλιππίνες στη λίμνη στον Ξυλιάτο. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση συλλογής έργων  «Best if the Philippines» από διάσημους σχεδιαστές μόδας και καλλιτέχνες των Φιλιππίνων που επικοινωνούν την παράδοση της πατρίδας τους μέσα από τα έργα τους και είναι διακεκριμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο.